Over Nicolaas

Mijn droom en opdracht

nm-aug-17“Van jongs af heb ik de wereld mooier en beter willen maken, in de na-oorlogse werk- en opbouwstad Rotterdam. Ik wist dat er meer was dan me werd voorgehouden, en ook dat de mensen gelukkiger konden worden dan ze waren.

Doordat ik sterke geestelijke ervaringen kreeg, zoals in de boven-tonale klankzee die de Harmonie der Sferen wordt genoemd, wist ik dat er veel verdieping van mijn leven mogelijk was. En dat ben ik in alle mogelijke uithoeken gaan zoeken, zoals wetenschap, randwetenschappen, spirituele richtingenen sjamanisme. Het meeste sprak me daarbij aan dat wat er in de astrologie wordt aangeraakt, namelijk onze verbinding met de kosmos. Tijdens mijn biologie studie zag ik door mijn microscoop en reageerbuisjes de werkingen van de kosmos, sterren en planeten in beelden en werkingen terug. Door mijn liefde voor de natuur kreeg ik contact met de wezens die deze scheppen en onderhouden. Zonder het eerst te weten, kwamen de natuurwezens en landschap engelen naar me toe en hielpen de verbindingen van mijn innerlijke zelf met de natuur en later cultuur te maken. Ik wist dat het mogelijk was om de werkingen van deze wezens in en om ons heen helder te kunnen krijgen, en ben dat gaan uitzoeken, en daarna toetsen samen met anderen in workshops en cursussen, en in landschapsheling projecten. Daaruit zijn mijn innerlijke trainingen ontstaan, en die verbinden sterk binnen, de orgaanprocessen, chakra’s, idealen van de sterrenbeelden, met buiten, de natuurwezens, planeten en sterrenbeelden en de engelen die in de aarde en in de hemelen leven, de reguliere zowel als de gevallen geestelijke wezens. Dit zijn interactieve trainingen, waarbij ik het een uitdaging vind om telkens de juiste ingangen te zoeken voor de mensen die ik begeleid, zodat zij ook die wegen in en om zich heen leren kennen en ook gaan. Ik zie ze groeien, en dat is de vreugde die ik er zelf aan beleef.

Steeds als een stuk onderzoek is afgerond, werk ik dat uit, en zo zijn mijn boeken, romans, liederen, muziekstukken en muziektheater spelen ontstaan, naast de organo-dynamische vormgeving. Zie het als stappen op weg, en ik ben er nog lang niet klaar mee, er is nog zoveel te ontdekken.

Wat ik heb aan te bieden als zelf te gane ontwikkelingspaden zijn praktische handvatten om je door jezelf heen te verbinden met de werkingen en wezens in jezelf, in de natuur en in de kosmos. Daarmee leer je jezelf door en door kennen en herstel je de verbinding weer met de werelden van het leven, de ziel en de geest achter de fysieke werkelijkheden. Dit geeft je leven een grotere verdieping, en je krijgt handvatten mee om erdoor innerlijk verder in ontwikkeling komen. En volgens mij is dat een van de voornaamste redenen dat we hier op aarde rondlopen. Niet om louter onze zakken te vullen, al is dat natuurlijk wel een fijne bijkomstigheid als je dat lukt.

De andere producten, mijn muziekinstrumenten, beelden en zilveren talismans, alsook mijn klankhoroscopen, zijn middelen om jezelf nog sterker met de kosmos door jezelf heen te kunnen verbinden en zo innerlijk je groeiproces te versterken.

Kan ik jou meenemen op die oefenweg? De trainingen zijn via boeken en video’s voor jezelf en ook bij mij als life opleidingen te volgen.”

Nicolaas M. de Jong.