Testimonials

Ervaringen bij de opleiding muziektherapie:

“De opleiding is absoluut uniek in de benadering van muziek-therapeutisch werk. Door het beleven, lopen en uiteindelijk uitboetseren van de verschillende muzikale gewaarwordingen wordt de “cliënt” actief onderdeel van de therapie gemaakt en niet slechts ontvanger van wat de therapeut tot klinken brengt. Hierdoor werken de technieken veel dieper door. Tevens bieden de achterliggende principes een opening voor een nieuwe wijze van componeren en musiceren, waar veel van de hedendaagse muziek “uitontwikkeld” leek. Een tweeledige werking voor wie therapeutisch en/of kunstzinnig met het geleerde aan de slag wil.”

Gerben Schwab, musicus

 ”Een zeer goede opleiding, heel intensief voor mij vanwege mijn gebrekkige muzikale en astrologische aanvangskennis. Ik zou het de opleiding gunnen om zeer bekend te worden en vooral ook bij muzikanten en muziektherapeuten. Ik werk met de opgedane kennis en zie veel resultaat. Deze opleiding verdient wijde verbreiding.”

Marion Groenendal, Hypnotherapeut

 

Ervaringen bij de opleiding Innerlijke Ontwikkeling en Landschapswerk:

“De materie is zeer omvangrijk, diepgravend en specifiek. Et wordt zeer intens gewerkt, wat veel energie vraagt van de cursist en 3 jaar commitment is lang. Persoonlijk had ik na 2 jaar de behoefte om muziekschrift te gaan uitdiepen. Ik kan me voorstellen dat mensen die geen kennis van astrologie hebben, daar met vragen blijven zitten. Ik ben blij met de tijd die me gegund wordt om te absorberen en integreren.

De methodieken die aangereikt worden, zijn echter zeer hanteerbaar voor iedereen en telkens opnieuw verrassend effectief. Ik vind het een prachtige scholing en de docent is zeer authentiek en inspirerend.”

Hilde van Bael (B), coördinator kinderonthaal

“Een zeer diepgaande opleiding, die mijn werk en persoonlijk leven positief heeft beïnvloed. De kennis en ervaring van Nicolaas zijn immens groot, de inleidingen hebben me zeer veel inzicht gegeven. Daarnaast het zelf aan de slag gaan en ontdekken van kennis heb ik als zeer diepgaand beleefd.  Niet in de laatste plaats het in contact zijn met de krachten achter de fysieke werkelijkheid. Die verbinding met wat waarlijk is en dan op mijn eigen manier beleefd, daar ben ik zeer dankbaar voor.”

Marion Groenendal, hypnotherapeut

“De opleiding is, qua benadering en werkvormen uniek en onderscheidt zich van veel ander spiritueel werk, door onderscheid te maken tussen werk op mentaal, gevoels én wilsgebied, met als ingang de verschillende zintuigen. Daardoor wordt de cursist een krachtige weg tot zelfinzicht geboden en wordt hem of haar de verantwoordelijkheid én mogelijkheid tot zelfontwikkeling in eigen hand gegeven.”

Gerben Schwab, musicus

 

“Ich war sehr beeindruckt von der Arbeit mit Nicolaas M. de Jong in unserer Gruppe.”

Thomas Runge, (D), leraar bovenbouw

 

Ervaringen bij landschapsprojecten:

“Manchmal werden bestimmte Übungen zu schnell praktisiert – ich persönlich brauche mehr Zeit um den Übungen innerlich nachspüren zu können. Nikolaas de Jongs Arbeit mit den Elementarwesen ist einzigartig und für mich eine wesenhafte Bereicherung in der Arbeit mit der Erde, die geistigen Wesen und den Kosmos.”

Kerstin Reinhart (D), Heilprakterin und Heiltänzerin.

Ervaringen bij de maansdans, 28 Mei 2000:

“Nicolaas de Jong heeft zich hierop gestort en heeft zo middels zijn toondichterlijke kwaliteiten met een modern esoterische en inspirerende “kosmic-pop”, weer een extra dimensie toegevoegd aan zijn oeuvre.”

P. Offenbach, in Bruisvat No. 3

Boekrecentie van roman ‘De Queeste van de Rituele Bomen:

“Zojuist de Queeste innerlijk verteert en beleefd.
De Queeste laat mij een innerlijk proces beleven, wat gronding geeft diep in de ziel en kracht geeft om mee te helpen de aarde om te vormen.
Moge dit boek zijn weg vinden tot diegenen die doende zijn hun Zielen te scholen is mijn wens voor de komende tijd.”

C. Filius, gepens. leraar bovenbouw